Aspergehapje met scampi

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN
scampi’s (grote, schoongemaakt: 8
groene asperges: 150 g
witte asperges: 150 g
jonge spinazie: 150 g
venkelknol: 1
peterselie: ½ bosje
citroen 1
kervelhandje
notenolie: 2 el
zonnebloemolie: 4 el
cayennepeper
peper
zout
suiker

BEREIDING

Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng sap en schil met de walnotenolie. Kruid met peper, zout en 1 kl suiker.
Schil de witte asperges volledig en de groene voor 1/3. Halveer ze in de lengte en blancheer ze 4 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
Maak de venkel schoon. Verwijder het harde binnenste en snij dan in reepjes. Meng ze met de asperges en de vinaigrette.
Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snij de steeltjes van de spinazie af. Meng de kervel, de peterselie en de spinazie met de aspergesalade. Verdeel over glaasjes.
Bak de scampi’s in de olie. Kruid ze met zout en cayennepeper. Leg in elk glas 2 scampi’s en serveer meteen.

Geef een reactie