Ingrediënten (voor 6 personen):
Deeg:
• 250 g boter
• 150 g basterdsuiker
• 300 g bloem
• ½ tl zout
Vulling:
• 1 kg appelen
• ½ citroen
• 1 tl kaneel
• 2 cm verse gember
• 100 g gedroogde abrikozen (zachte)
• 100 g walnoten
• 4 el paneermeel
• 4 el kristalsuiker
Bereiding:
Meng de boter met de basterdsuiker en meng dit door de bloem met zout tot er een deeg ontstaat. Druk het deeg plat, pak het in plastic folie en leg het 20 min. in de koelkast.
Schil de appelen, snijd ze in vieren en vervolgens in plakjes. Meng de appel met geraspte citroen en wat sap, geraspte gember, kaneel, in stukjes gesneden abrikozen en (niet te fijn) gehakte walnoten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een lage, ingevette vorm met 3/4 deel van het deeg. Bestrooi de bodem met een laagje paneermeel en schep het appelmengsel erin, strooi er de kristalsuiker over.
Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg in ruitvorm op de taart. Bak de taart in 45 minuten gaar.
Serveer met opgeklopte en gezoete slagroom.