Papillot met groene groenten, rucolapesto en kip

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 20 g pijnboompitten
• 40 g rucola
• 50 g Parmezaan, geraspt
• 1 teentje knoflook
• 50 ml olijfolie
• peper en zout
• 100 g tuinbonen, dubbel gedopt
• 100 g spinazie
• 100 g peultjes
• 100 g erwtjes
• handvol muntblaadjes
• 500 g kippenfilet

Bereiding:
Rooster 20 g pijnboompitten in een pan. Meng de pijnboompitten met 40 g grof gesneden rucola, 50 g geraspte Parmezaan en een knoflookteentje in een keukenmachine. Schenk er in een straaltje olijfolie bij, tot je de gewenste dikte bekomt. Breng nog op smaak met peper en zout.

Blancheer de tuinbonen, spinazie, peultjes en erwtjes een drietal minuten in gezouten water. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de kip in repen. Leg vier stukken bakpapier of aluminiumfolie open en verdeel de kip over de vier papillotes. Lepel er wat van de rucolapesto over en leg er een portie van de groenten op, kruid nog met peper, zout en de muntblaadjes. Vouw de papilottes dicht. Zet de papillotes gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven of op de bbq.

Serveer de papillot als voorgerecht.

Geef een reactie