Gezond bananenbrood

Ingrediënten (voor 1 cake):
• 3 (rijpe) bananen
• 50 gram ontpitte dadels
• 3 eieren
• 100 gram amandelmeel
• 50 gram havermout
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
• Zout

Bereiding:
• Verwarm je oven voor op 175 graden.
• Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
• Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
• Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
• Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
• Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
• Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
• Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
• Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
• Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
• Laat de cake afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *